Firme iz Republike Srpske osvojile su 18 medalja za kvalitet proizvoda na 81. međunarodnom poljoprivrednom sajmu, koji je u toku.
U kategoriji pčelinjih proizvoda Slobodan Barzut iz Trebinja osvojio je dvije zlatne i dvije velike zlatne medalje Novosadskog sajma. Za visok kvalitet meda Barzut je nagrađen i Plaketom novosadskog sajma za kvalitet.

Pčelarska farma „Maksimović“ iz Trebinja osvojila je četiri zlatne medalje, a za vrhunski kvalitet meda i hrane za pčele ta farma okitila se i Plaketom za kvalitet.

Medalje Novosadskog sajma dobili su i Gazdinstvo „Vlačić“ iz Trebinja i „Eko-bel“ iz Trna kod Laktaša u kategoriji kvaliteta proizvoda od voća i povrća, začina, dodataka jelima i kafe.

U kategoriji vina medalje Novosadskog sajma za kvalitet otišle su u Trebinje i to Podrumu vina „Sekulović“, Vinskom podrumu „Popovac“, Podrumu vina „Berak“ i Vinskom podrumu „Petijević“.

Kada je riječ o o jakim alkoholnim pićima, medalje Novosadskog sajma za kvalitet dobili su Vinski podrum „Popovac“ i Boško Asentić iz Dervente.

U Novom Sadu sutra će biti završen 81. Međunarodni poljoprivredni sajam, na kome svoje proizvode predstavlja 1.500 izlagača iz Srbije i Republike Srpske, te 60 država Evrope i svijeta.

Na štandu Privredne komore Republike srpske svoju ponudu predstavila je 21 firma, a neke su na Sajmu nastupale samostalno.

Međunarodni sajam održava se na svom raspoloživom otvorenom i zatvorenom prostoru Novosadaskog sajma i njegovog Kongresnog centra „Master“

Izvor: Srna, Foto: google.com