Друштво физичара Источне Херцеговине (ДФИХ), у сарадњи са Факултетом за производњу и менаџмент из Требиња, по први пут организује Зимску школу физике за талентоване средњошколце из наше регије.

Зимска школа одржаће се у просторијама гимназије „Јован Дучић“ и Америчког кутка, у периоду од 15. до 19. јануара текуће године, а полазници школе добиће сјајну прилику да продубе своја знања из многих области физике, а посебно из области механике, термодинамике, електромагнетизма и астрофизике, уз обиље демонстрационих огледа и експерименталних вјежби са којима нису имали прилике да се „нађу очи у очи“ у редовној настави. У овом пионирском раду на побољшању статуса физике као основне природне науке и повећања свијести за потребом природних и техничких звања у нашој држави, учествују ученици из Требиња, Билеће и Љубиња, као и професори Даринка Марић, Грковић Ненад, Мичета Максим, Патарчић Ивица и Слијепчевић Доброслав.

Друштво физичара Источне Херцеговине користи позива све заинтересоване ученике, бивше ученике а садашње студенте или запослене људе и наставнике из регије да се јаве електронском поштом на адресу [email protected] и учествују или се информишу о даљим активностима Друштва као пуноправни чланови, јер су наша врата отворена свима који желе и мисле да могу да својим радом допринесу развоју научне мисли код Херцеговаца.
Да подсјетимо, ДФИХ је већ организовао два изузетно успјешна сајма физике у Требињу и Билећи, када су грађани имали прилику да виде и интерактивно учествују у низу демонстрационих огледа из готово свих области класичне физике.

Свечано отварање Зимске школе физике је 15. јануара у 9:00 часова, а предавања и експерименталне вјежбе ће се одржавати сваког дана од понедељка до петка од 9:00 до 15:00 часова.

 

ХП, јануар 2018.