Регионални пут Кифино Село-Улог, преко превоја Морине, непроходан је због сњежних сметова, док се на осталим путевима у Републици Српској саобраћа редовно, али отежано, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Српске.

Посебан опрез неопходан је на дионицама у вишим планинским предјелима и преко превоја гдје на коловозу има угаженог снијега и леда, а ниска јутарња температура погодује формирању поледице и на путевима у нижим крајевима, нарочито преко мостова, надвожњака и на прилазу тунелима.

Из АМС упозоравају на маглу, мјестимично и густу, у котлинама и дуж ријечних токова, те издвајају подручје Мркоњић Града, Приједора, Добоја и Источног Сарајева, те путни правац Градишка-Лакташи, гдје је видљивост смањена и испод 50 метара.

На дионицама у усјецима и поред камених косина учестали су одрони земље и камења на коловоз.

Због активираног клизишта саобраћа се једном траком, наизмјенично, на регионалним путевима Карановац-Кнежево, у мјесту Љубачево и Укрина-Горња Вијака.

На ауто-путевима Бањалука-Градишка и Прњавор-Добој саобраћа се без застоја, по влажним и клизавим коловозима, уз смањену видљивост, због магле.

Због изградње вијадукта „Маховљани“ на ауто-путу Бањалука-Добој, дионица Бањалука-Прњавор, петља „Маховљани“ затворена је за сав саобраћај, а возачи могу користити петљу „Александровац“.

У брчанском насељу Гредице измијењен је режим одвијања саобраћаја због изградње обилазнице на магистралном путу Брчко-Бијељина. Режим саобраћања измијењен је и на дионици Брчко-Лончари, у насељу Горице, због радова.

Због радова на бушењу и минирању терена на дионици магистралног пута Рогатица-Устипрача, у мјесту Дуб, актуелне су повремене обуставе саобраћаја од пет до 15 минута у периоду од 9.00 до 10.00 и од 14.00 до 17.00 часова.

Од 8.00 до 16.00 часова, због деминерских радова, на снази је привремена обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Теслић-Котор Варош, у мјесту Рујевица. Обустава траје 30 минута, а 15 минута пропуштање саобраћаја.

За сва возила чија укупна маса прелази 16 тона забрањен је саобраћај на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље.

У Федерацији БиХ угажен снијег на коловозу још мјестимично успорава саобраћај у вишим планинским предјелима, посебно на путним правцима Бугојно-Горњи Вакуф-Прозор, Бугојно-Нови Травник, Ливно-Гламоч-Млиниште, Купрес-Томиславград и Ливно-Каменско.

Због изразито ниске температуре формира се поледица на коловозу, посебно на дионицама у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима.

Магла смањује видљивост на путевима Коњиц-Мостар, Прозор-Јабланица, Тузла-Орашје, Бихаћ-Босанска Крупа, као и на путевима на подручју Сарајева, Брчког и Градачца.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

Због радова на подручју Хрватске током дана успорено се саобраћа на граничним прелазима Брод-Славонски Брод и Орашје-Жупања.

 

Извор: Срна