Ministarstvo prosvjete i kulture RS, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, raspisalo je konkurs pod nazivom „Zašto je kultura (meni) važna?“ za podršku učenicima srednjih škola u Republici Srpskoj koji imaju sklonosti prema umjetnosti.

Učenici su pozvani da dostave svoje radove o poimanju kulture i njene važnosti u društvenoj zajednici u sljedećim oblastima: likovna, primjenjena umjetnost i dizajn (slikarstvo, skulptura, video-rad, performans, scenografija, ilustracija, kostim, dizajn plakata), fotografija (umjetnička fotografija), književnost (pripovijetka/kratka priča ili poezija), dramska umjetnost (monolog, dramski tekst ili scenario za kratki film), film (igrani, dokumentarni, animirani, eksperimentalni ili video-esej) i muzika (kompozicija ili interpretacija).

Iz svake od ovih oblasti, biće nagrađena po tri rada, saopštilo je Ministarstvo prosvjete i kulture.

Konkurs je otvoren do 28. februara, a uslovi za prijavu, koji su precizirani posebno za svaku oblasti na koje se konkurs odnosi, dostupni su u svim srednjim školama u Republici Srpskoj, te objavljeni na portalu Vlade RS, na stranici Ministarstva prosvjete i kulture.

 

 

 

Izvor: Srpskainfo.com