Bježite glavom bez obzira čim netko kihne? Perete ruke svaki put nakon što ste se uhvatili za kvaku? Hvata vas panika kad se sjetite sezone gripe? Donosimo vam nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da ovu zimu ostanete zdravi.

Perite ruke nakon što ste se rukovali sa nekim. No, ne zaustavljajte se tu. Ruke morate prati temeljito i često. Ova jednostavna radnja dovoljna je da nas sačuva od virusa koji su oko nas. Pokušajte ne dodirivati nos i oči često.

Naspavajte se. Pokušajte u krevet odlaziti u isto vrijeme, veoma je važno da odspavate sedam-osam sati tijekom noći. Ako ste premoreni, tijelu je teže obraniti se od virusa koji ga „napadaju“.

Hranite se zdravo. Čak i ako niste ljubitelj jedite više voća i povrća. Uz to, ne bi bilo loše i da vježbate. Naime, redovita fizička aktivnost jača imunitet.

Ako pušite, pokušajte smanjite broj cigareta tijekom dana.

Izbjegavajte osobe koje kišu. Iako je ovo sasvim logično, često se toga pridržavamo kad je riječ o strancima ili kolegama, ali kao da zaboravimo na to kad je bolestan netko od naših prijatelja ili članova porodice.

Ako koristite vlažne maramice, izaberite one sa alkoholom. Možda će vam malo isušiti kožu, ali su efikasnije od običnih.

Izvor: cafe.ba