Fond solidarnosti za dijagnostiku i liječenje oboljenja, stanja i povreda djece u inostranstvu uplatio je 42.000 švajcarskih franaka za liječenje Sofije Radovanović iz Trebinja u Švajcarskoj.

Inače, Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske je već uplatio 30 odsto troškova liječenja, tako da su u potpunosti pokriveni troškovi Sofijinog liječenja.

Fond solidarnosti finasira liječenje djece do 18 godina u inostranstvu i to onda kada to nije moguće u zdravstvenim ustanovama izvan Republike Srpske koje sa FZO Republike Srpske imaju potpisan ugovor.

Iz Fonda podsjećaju roditelje da se prije pokretanja humanitarnih akcija u medijima, detaljno informišu o načinima finansiranja liječenja osiguranika u inostranstvu u nadležnim zdravstvenim institucijama kao i na internet stranici FZO Republike Srpske (www.zdravstvo-srpske.org).

Na ovoj stranici su dostupni svi propisi i akti o radu Fonda solidarnosti, svakodnevno se ažurira stanje na računu Fonda solidarnosti sa izvodima iz banaka, a može se pronaći i informativni letak o načinu ostvarivanja prava na liječenje u inostranstvu posredstvom ovog fonda.

Izvor: RTRS