Ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš i Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije potpisali su ugovor, prema kojem će resorno ministarstvo dodijeliti 50.000 KM za obnovu Hrama Vaskrsenja Hristovog u Prebilovcima.

 
Ugovor o partnerstvu i saradnji u procesu realizacije projekata održivog povratka potpisan je na osnovu Programa rješavanja problema raseljenih lica, povratnika i izbjeglica za ovu godinu, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose sa javnošću.

Čordaš je upoznao episkopa Grigorija o Programu, naglasivši da je ove godine izdvojen veći dio sredstava za pružanje pomoći povratnicima na prostor Federacije BiH /FBiH/ nego ranije.

„Osim redovnih budžetskih sredstava, proces povratka Srba u FBiH podržan je i drugim sredstvima putem Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja i projekta obnove stambenih jedinica koji se finansira iz sredstava Saudijskog razvojnog fonda“, napominje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je episkop Grigorije zahvalio Čordašu za sredstva, te je rekao da je obnova Hrama u Prebilovcima veoma značajna za srpske povratnike na prostor donje Hercegovine.

U Ministarstvu su naveli da je taj ugovor potpisan u Prebilovcima tokom vikenda.

Izvor: Srna