Prvi dokaz da ćemo uskoro i pričati preko WhatsApp-a nalazi se u iOS aplikaciji. Naime, ukoliko ste po prvi put instalirali ovu aplikaciju, od vas će se tražiti da joj odobrite pristup mikrofonu kako bi ona mogla da se koristi za pozive.

Nedavno su se pojavile informacije da će najpopularnija aplikacija za dopisivanje WhatsApp, uskoro dobiti i opciju besplatnih razgovora, a sada se u verziji za iOS pojavio i nagovještaj da su besplatni razgovori veoma blizu.

Naime, svaki put kada se aplikacija otvori pojaviće se “pop-up” prozorčić koji će tražiti pristup mikrofonu, što je glavni dokaz pomenutim tvrdnjama.

– WhatsApp-u je potreban pristup mikrofonu kako bi mogao da šalje glasovne poruke, snima video klipove, kao i da zove i prima pozive – piše u prozorčiću.

Naravno, ovo će se pojavljivati samo ukoliko već niste odobrili pristup mikrofonu. Ukoliko vam se ovaj prozorčić ne pojavljuje, možete da odete u Settings>Privacy>Microphone>WhatsApp, i stavite slajder na Off. Kada sljedeći put budete pokretali WhatsApp, pojaviće vam se prozorčić koji će od vas ponovo zahtijevati odobrenje za pristup mikrofonu.

WhatsApp je u vlasništvu Facebook-a nakon što ga je kupio za 19 milijardi dolara, a ova aplikacija ima preko 500 miliona aktivnih korisnika.

 Izvor: cafe.ba