U prisustvu brojnih zvanica u Gradskoj upravi Trebinje danas je upriličeno svečano obilježavanje Dana Republike Srpske. Pozdravnu riječ i zdravicu održao je gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević koji se zahvalio gostima na prisustvu.

 

Kako prenosi portal gradske administracije pored gradonačelnika Trebinja, domaćini proslave 24. rođendana Srpske bili su i funkcioneri Gradske uprave zamjenik gradonačelnika Neđo Ćebedžija, Slobodan Prtilo – predsjednik Skupštine grada i Milka Butulija – potpredsjednica Skupštine grada.

U pozdravnoj riječi gradonačelnik Trebinja se osvrnuo na minuli period u Srpskoj, godine borbe koje su je iznjedrile i značaj Srpske za građane Trebinja. Vučurević je poseban akcenat stavio na važnost očuvanja Srpske u vremenu kada se ponovo pokušava narušiti i negirati njen integritet.

“Republika Srpska ne može nestati niti joj se može uskratiti pravo da slavi svoj rođendan – nekim parčetom papira, ma čiji pečat taj papir nosio, jer  je nastala voljom srpskog naroda i iz borbe za slobodu za koju su ginuli naši najbolji sinovi.“ Gradonačelnik Тrebinja se takođe osvrnuo i na momenat u kome se Republika Srpska danas nalazi, konstatujući da je zbog nemara ugrožena i dovedena do kolapsa a narod do ruba ekonomskom sloma, za šta je, kako je Vučurević rekao, kriva vladajuća struktura koja vodi Srpsku.

„Sedam milijardi zaduženja, uništeno 220 hiljada radnih mjesta, upitne isplate penzija i plata – to je ono što ugrožava Republiku Srpsku. Kriminal pojedinaca i organizovani kriminal najbolje smo osjetili mi u Trebinju: za tri godine njihove vlasti morali smo da saniramo 3 miliona naslijeđenih deficita budžeta 2012. godine i 5 ,5 miliona KM nestalih u Bobar banci, organizovanim kriminalom“, rekao je Vučurević.

On je na kraju zaključio da Republika Srpska ne smije postati plijen pojedinaca ili nekolicine porodica koje su se obogatile na račun Srpske i sradanja njenih sinova.

 

Izvor: Grad Trebinje, Foto: Arhiva/ATV BL