Meteorolozi iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda u vremenskoj prognozi za narednu sedmicu najavili su nastavak padavina. Kako navode, padaće kiša, a u višim predjelima i snijeg.

U ponedjeljak u Hercegovini, na zapadu i jugozapadu Bosne oblačno sa kišom. U višim područjima zapadne Bosne sa susnježicom. U ostatku Bosne sunčano uz umjerenu oblačnost.

Vjetar umjeren do jak sa olujnim, ponegdje orkanskim udarima južni i jugozapadni. Jutarnje temperature od 2 do 8, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu zemlje od 8 do 13, a dnevne od 8 do 14, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu od 14 do 19 °C.

U utorak u Hercegovini i na jugozapadu Bosne pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabom kišom. U ostalim područjima zemlje umjereno, ponegdje pretežno oblačno. U večernjim satima naoblačenje sa sjeverozapada što će usloviti kišu u Krajini i Posavini. Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni.

Poslijepodne ili u večernjim satima jačina vjetra postepeno slabi. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu i sjeverozapadu od 13 do 19, a dnevne od 11 do 18, na jugu, sjeveru i sjeverozapadu do 21 °C.

U srijedu pretežno oblačno sa kišom, a na planinama sa snijegom. Poslijepodne prestanak padavina i razvedravanje u Krajini, Posavini i na zapadu Bosne.

U večernjim satima postepeni prestanak padavima i smanjenje oblačnosti i u ostatku zemlje. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 10 do 15, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 10 do 16 °C, saopšteno je.

 

Izvor: 6yka.com