Piše: Janko Vujović

 

– Je li se ti sjećaš da smo ikad mi ikoga napali, ono da izađemo i napadnemo presing na njihovu odbranu?

– Ne ja, mada jesmo jedmom, sjećam se ali je** ga , nije nam uspjelo

– Protiv koga i kada?

– Pa sjećaš se kad se javnost digla protiv Ilije Petkovića da ne igra bunker nego da se otvori, i otvori se veseli Petko, izvrši presing i osta nadimak Šestko

– Lol,HAHAHAHHA; jebote koji si ti lik, hahahahhaahahaa

 

Razočaran vrućinama i što na relaciji Bilećka ulica-Hrupjela nema nijedno jebeno drvo da se čovjek može sakriti u hlad, shrvan Karijevim izadnjima u pleofu, vidno iznerviran igrama reprezentacije Srbije , ali vidno zadovoljan rezultatima mlade selekcije istoimene reprezentacije, mora se napisati ovaj pomalo šturi vremeplov. On se posvećuje svim igračima koji pripadaju investicionim fondovima, splavarima , govnima od ljudi i onim iz redova ostalih.

 

*12. jun

– Ne zna se tačno koje godine, ali za najvalidniji datum se uzima 1391. godina kada je prilikom igranja PES-a protiv turskog sulatana Bajazita Vuk Branković izabrao Tursku protiv Turske i utakmica je završena nerješeno. Nisu stigli da odigraju penale jer im je isteklo vrijeme.

– Zvanično 1995. godine, grupa feministikinja donijela akt i rezoluciju u kojoj se ubacuje izgovor djevojaka za ostavljanje momaka. Iz tog perioda i datira rečenica :“TI SI PREDOBAR ZA MENE“, sa akcentom na par suza i ako već ne vjeruje ovoj rečenici, može se dodati i još jedna: „PROBLEM JE U MENI“.

 

*13. jun

-Prilikom ulaska u Francusku, u gradu Kanu, Hitler se zapio u kafani. Kako je vihor rata pojeo sve pare, a pri tom nema se kartica, a inflacija ih učinila bezvrijednim – on se mor’o zapisati u istoj kafani i to u vrijednosti teleta. Godina 1942.

– A na današnji dan 2000. godine srele se dvije Koreje, u Pjongjangu, Sjeverna i Južna. Na tom sastanku bilo je priče o kladionici, daje li šta bingo u „Mocartu“, a usaglašeno je to da će uzajamno sarađivati i slati dojave jedni drugima iz BiH lige i JSL.

 

*14. jun

– Zvanično i ovaj datum valja da bude kao crveno slovo među trebinjskim miljeom, jer ako je 15-ti subota, onda će 14-og biti plate državnim firmama.

– 1943. godine, došla priča do generala JVuO Dragoljuba Mihailovića o Teslinom tajnom oružju. Iako nije imao pojma o čemu se radi, priča nalaže da će to oružje riješiti sve srpske probleme i promjeniti tok istorije. U naredna dva rata nastala je kultna rečenica :“Jebaćemo vam majku, čim nađemo Teslino oružje“

 

*15. jun

– „Crveno slovo“ u trebinjskim krugovima. Tada se lakše diše, tada je sve potaman. Nervoza se liječi dolaskom na bankomat, a otvoriš oči i dođeš u firmu te odma’ pitaš sa vrata portira: „Je li bila i kada će biti?“. Tada ti je i žena najljepša, djeca su ti tada sve u ćivotu, a ostalo … nije ni važno.

– A 2001. godine , SR Jugoslavija tj. njena vlada uspostavila saradnju sa haškim tribunalom. Ovim potipsom, oslobođen je jedino Vuk Karadžić, mada ima elemenata i po 2 -3 svjedoka da je barat’o kuburom u Prvom srpskom ustanku. Ostali Srbi, svi bez izuzetka, mogu slobodno da ulete u haške kazamate i preko reda, od Marka Kraljevića do svih ostalih.

 

*16. jun

– Na ovaj dan, u bjeloruskom domu za liječenje zavisnika u Minsku, prije 10 godina otrovalo se 10 korisnika njihovog programa za liječenje narkomanije. Razlog koji se naveo za sve ovo bio je: „Svih 10 su pojeli ujutru na „sre’srca“ po 1 kašiku meda i popili po čašu cedevite“.

– A na ovaj dan, 1965. godine Indoneziju pogodila jaka vremenska nepogoda koja će se kasnije nazvati CUNAMI. Naime te godine, iako se naoblačilo „k`o da će gov** da padaju“, lokalni meteorolog kome je nadimak „LEDOMAT“, iako su ga upozoravali i sve je ukazivalo na nepogodu, pogledavši u nebo odmahnuo je rukom i rek`o:“Neće kiša“.

 

*17. jun

– 1999. godine, zvanično Fudbalski savez Srbije sa svim njegovim klubovima donijeli jedinstvenu odluku da je cilj igranja evropskih utakmica da se „prezimi u Evropi“. Malo je to bilo dvosmisleno, pa pojedini klubovi su ostajali puna 4 mjeseca kod poznanika u Belgiji, Grčkoj ili Austriji, jer eto zakon je takav.

 

– Na današnji dan 2013. na jednom beogradskom splavu Stanija odbila piće od poznatog beogradskog biznismena. Liku ni dan danas nije jasno zašto se to desilo, samo je prokomentarisao da ako se na stranu stavi činjenica da je ružan, ali ima para, ima moderna kola, ima sve, nema logike da odbije piće od njega. Na kraju je morao da kupi taj splav.

 

*18. jun

-Ne zna se tačno iz koje godine ova priča datira, ali valja je ispričati. Naime, grupa Gačana, tačnije njih četvorica su ušla u kafanu i sa vrata pitali konobaricu koliko „Tuborga“ ima u kafani. Na njen odgovor: „76“ , ovaj jedan se okrenuo ka ostatku i rek’o:“Boga mi, neko će morat vinjak piti“.

 

– Zvanično, 2006. godine izadat je jedan poslovni prostor Kinezima uz uslov da se pare daju unaprijed godinu dana. Na pitanje Kineza, zašto to, čemu takav stav, odgovor je bio slijedeći: “DA TE JA NE BI TRAŽIO KASNIJE PO PEKINGU“.