Sve su prilike da stanovnici Trebinja neće imati prilike da do kraja 2015. godine dožive snježnu idilu u svom gradu. Po prognozi uglednog meteorološkog portala AccuWeather temperature na krajnjem jugu Hercegovine nebi trebale da se spuštaju ispod nultog podioka ovog decembra.

 

 

U sedmici koja slijedi (od 6. do 12. decembra) u Trebinju se očekuje vedro i sunčano vrijeme sa očekivanim temperaturama od jutarnjih 2 do 4  stepena Celzijusa, do najviših dnevnih temperatura od 12 do 14 oC.

Vremenska Decembar
Printscreen accuweather.com

 

U periodu od 14. do 20. decembra na jugu Hercegovine meteorolozi predviđaju nestabilnije vrijeme sa nešto nižim dnevnim temperaturama, koje će u najtoplijim periodima dana dostizati od 9 do 11 stepeni Celzijusa.

Po prognozi AccuWeather-a u periodu od 21. decembra do kraja godine očekuje se vrijeme sa temperaturama znatno višim od prosjeka za ovo doba godine, a smijenjivaće se sunčano vrijeme sa oblačnošću i mogućim padavinama. Dnevne temperature u posljednjim danima 2015. godine trebale bi dostizati i do 18-tog podioka na Celzijusovoj skali, dok će one jutarnje varirati od 4 do 9 stepeni Celzijusovih.

 

Ako je vjerovati meteorolozima u Novu godinu stanovnici juga Hercegovine mogli bi ući ispijajući kafu u baštama ugostiteljskih objekata, s obzirom na izuzetno visoke prognozirane temperature za novogodišnje praznike.

 

Hercegovina Promo/AccuWeather, decembar 2015.