Метеоролози су објавили временску прогнозу за предстојећу седмицу, а како наводе, промјена се очекује у сриједу. Тада ће дефинитивно престати падати снијег у већем дијелу БиХ, а температуре ваздуха биће нешто угодније.

 У недјељу претежно облачно вријеме. У вечерњим сатима у Босни се очекује киша. У подручјима изнад 700 м сусњежица и снијег. Падавине слабог интензитета. Вјетар слаб, углавном, сјеверни и сјеверозападни. Јутарње температуре од -3 до 3, на југу од 4 до 9, а дневне од 4 до 10, на југу од 10 до 14 °C.

У понедјељак у Босни умјерено до претежно облачно вријеме. У Херцеговини ведро. У јутарњим сатима у источним подручјима Босне је могућ слаб снијег. Јутарње температуре од -4 до 2, на југу од 2 до 7, а дневне од 4 до 10, на југу од 9 до 14 °C.

У уторак умјерено до претежно облачно вријеме. Јутарње температуре од -3 до 3, на југу од 2 до 7, а дневне од 8 до 14 °C.

У сриједу у већем дијелу земље сунчано уз умјерену облачност. Јутарње температуре од 2 до 8, на југу од 10, а дневне од 9 до 15 °C, саопштено је из ФХМЗ.

 

Извор: Н1