Територијана професионална Ватрогасна јединица Гацко  обогатила је возни парк за најсавременије навално возило марке МАН. Према ријечима командира ТПВЈ Гацко, Небојше Авдаловића, ново возило у потпуности одговара потребама јединице и свим изазовима гатачког подручја.

 

 

Возило 2

„Добили смо комплетно возило које повећава мобилност ватрогасне јединице. Ново возило има продужену кабину у коју може стати ватрогасно одјељење од шест ватрогасаца. Капацитет возила је 4000 литара са 400 литара пјене. Посједује два витла за извлачење, и агрегат у случају интервенција у затвореним просторијама, тунелима, као и центрифугалну пумпу са нормалним притиском до десет и високим притиском до 40 бара. Набавили смо и ватрогасне мердевине од десет метара и хидраулични клип који се користи приликом интервенисања у саобраћајним удесима“, истиче Авдаловић.

Према његовим ријечима, возило је набављено из намјенских средстава Ватрогасног савеза РС у износу од 250.000 КМ уз учешће Општине Гацко од 86.000 КМ. Након окончаног поступка јавне набавке, уговор о куповини возила Општина Гацко потписала је са изабраним најповољнијим понуђачем, ПД „Беxинг“ из Београда.

Како сазнајемо, у процедури је и набавка ватрогасне опреме која ће разврстати раднике ТПВЈ Гацко по звањима, а чији је финансијер Општина.

Подсјећамо, ТПВЈ Гацко има карактер интервентне јединице, која позивом на број 123 одговора на било чији захтјев за спашавање живе силе и материјално-техничких добара од елементарних непогода, саобраћајних удеса и самог пожара.

Извор: Општина Гацко