Iako se na početku prelaznog roka pričalo da je dvadesetogodišnji Mijat Gaćinović velika želja beogradskog Partizana, mladi fudbaler je ostao u Vojvodini i zaslužio priznanje da u novosadskom klubu, koji broji 91 godinu bogate istorije, ponese kapitensku traku.

 

Dan oporavka od dve prethodne kontrolne utakmice, ostao je iza fudbalera Vojvodine. Danas su se „crveno-beli“ vratili uobičajenom ritmu i dva puta izlazili na teren. Prijepodnevni trening protekao je u radu na kondicionoj pripremi, ali i na unapređenju pas igre, dok je popodne iskorišćeno za vježbe na podizanju brzine i eksplozivnosti.

Zahvaljujući stručnosti i ogromnom iskustvu, dr Borka Vukosava i njegovih saradnika, Gorana Marijana i Nemanje Mijića, na terenu su bili svi rasploživi fudbaleri, osim Elmira Asanija, koji je u susretu sa Senicom, posle neopreznog starta protivničkog fudbalera, zaradio distorziju skočnog zgloba.

Novopečeni kapiten Vojvodine, Mijat Gaćinović je lagano trčkarao oko terena, a o stanju svoje povrede je rekao :

Osećam se puno bolje i mislim da ću uskoro opet biti u stroju.“

Nakon što je Marko Poletanović ostvario transfer u belgijski Gent Vojvodina je ponovo ostala bez kapitena pa je na Zoranu Mariću bilo da tokom priprema proceni ko će preuzeti ulogu lidera na terenu.

Činilo se tokom druge faze priprema da će ta čast pripasti iskusnom Ninu Pekariću koji je na kontrolnim utakmicama nosio traku ali je trener Vojvodine odlučio da novi kapiten bude Mijat Gaćinović.

U mojim godinama postati kapiten Vojvodine, neizmerna je čast i još veća obaveza. Zahvalan sam šefu, što je odlučio da baš ja predvodim ekipu na proleće. Kapitenska traka je izazov, ali isto tako me obavezuje da svojim saigračima, primerom pokažem, kako se bori za dres Vojvodine. Nema sumnje da moram prednjačiti, na terenu i van njega, ali samo u pozitivnim stvarima“, rekao je Gaćinović a prenosi portal sportske.net.

Šta očekujete od „crveno-belih“ u drugom delu prvenstva?

Imamo veoma mladu i poletnu ekipu, negujemo napadačku igru i verujem da ćemo u istom stilu nastaviti i na proleće. Iako je naše redove napustilo nekoliko veoma bitnih igrača za nas, taj gubitak ćemo nadoknaditi novim kvalitetom-fanatičnom borbenošću i timskim duhom. Neki igrači već su pokazali da su za to sposobni i verujem da ćemo nastaviti s kvalitetnim radom i spremni dočekati početak bitke za bodove“, zaključio je mladi fudbaler.