Vlasnik Atlantic Grupe i poznatih regionalnih brendova Cedevita, Argeta, Smoki, Cockta, Grand kafa…) Emil Tedeschi kazao je ove sedmice u Beogradu da kompanije ne bi trebale razmišljati samo o dovođenju kvalitetnih radnika i profesionalaca, već prije svega o tome kako zadržati takav kadar.

Tedeschi je na događaju Consumer Rules Summit o potrošačkim pravilima rekao da u Atlantic Grupi rade na tome kako bi razmjere prilagodili novoj situaciji i omogućili fleksibilno radno vrijeme i rad od kuće.

„Odgovorni ljudi vode brigu o cijelom nizu pogodnosti, uključujući kvalitetno radno okruženje, poduzetničku kulturu i dobru ravnotežu slobodnog vremena i rada. Mi također ozbiljno razgovoramo o mogućnosti četverodnevne radne sedmice“, rekao je Tedeschi.

Vodeći čovjek jedne od najuspješnijih kompanija u regiji uvjeren je da novčana sredstva više nisu presudan faktor u očuvanju jednog radnog mjesta. Tvrdi da je sigurnost prije svega najvažnija, kvalitet okoliša u kojem se radi i da je glavna stvar koja privlači osobu da radi u određenom uredu osjećaj perspektive i reda.

Atlantic Grupa sa sjedištem u Zagrebu zapošljava oko 5.300 ljudi, a proizvodne pogone osim Hrvatske ima u Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Sjevernoj Makedoniji.

 

Izvor: indikator.ba