Trener suboti;kog Spartaka Trebinjac Vladimir Gaćinović blistao je poslije velikog uspjeha njegovog tima i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Fudbaleri Spartaka napravili su istorijski uspjeh plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope! Subotičani su poraženi od Sparte u Pragu sa 2:1, ali su zbog trijumfa u prvoj utakmici 2:0 izbacili češkog velikana.

Sparta je do 75. minuta imala sve u svojim rukama. Josef Šural u 28. i Srđan Plavšić, bivši igrač Subotičana, u 66. anulirali su zaostatak od prošle nedelje, ali je onda Bojan Čečarić bio precizan sa penala i, ispostaviće se, doneo Golubovima prolaz dalje.

Jedanaestercu je prethodio prekršaj Uroša Radakovića, igrača koji je ponikao u Crvenoj zvezdi, nad Dejanom Đenićem.

Ispisali smo istoriju malog kluba, kakav je Spartak. Vjerovali smo i u trenucima kad ništa nije funkcionisalo i gol nam visio u vazduhu. Tako se i desi momenat, koji je meč okrenuo na drugu stranu i dozvolio nam da dišemo novim plućima„, kazao je Gaćinović.

Spartak je do 75. minuta gubio sa 2:0, Sparta je dominirala terenom, ali je onda Bojan Čečarić sa penala osigurao prolazak dalje.

Vidilo se koliko je Sparta jaka ekipa, u prvom poluvremenu se nismo ništa pitali. Morali smo da odustanemo od naše ideje, nije bilo ni plana A, B, C… Priprijetili smo samo jednom. Ne znam gde je više duvalo, nismo ušli hrabro. Pokazali smo karakter tek u nastavku i uspjeli da napravimo veliki rezultat„, zaključio je Gaćinović

Golubovi će u trećem kolu kvalifikacija igrati protiv danskog Brondbija.

 

HP / Sport Klub