Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije osveštao je u trebinjskom naselju Dražin Do novosagrađeni „dvorac“ Rodoljuba Draškovića, predsjednika poslovnog sistema „Svislajon.

Dvorac Trebinje

Grandiozno zdanje inspirisano arhitekturom srednjevjekovnog dvorca posvećeno je Velikoj Gospojini i srpskoj kraljici Jeleni Anžujskoj, kao i svim pravoslavnim majkama.

Kompleks se prostire na površini od oko dva i po hektara, a domaći neimari gradili su ga devet mjeseci.

Vladika Grigorije rekao je da je Drašković dobrotvor i crkve i naroda i da ima veliko srce otvoreno prema zemljacima kojima pomaže zapošljavajući ih u fabrike, koje gradi i otvara nova radna mjesta.

Prema njegovim riječima, čineći dobro jedni drugima otvaramo i naša srca i tada se u njih useljava Bog.

„Neka se i u ovaj dom useli Bog, a gdje je Bog tu je ljubav i vječnost, tu su istina, pravda i dobro“, istakao je vladika Grigorije.

Drašković kaže da se vratio u kraj odakle je potekao i najavio da će i dalje graditi i stvarati za dobrobit svih njih.

On je istakao da će uskoro biti završena i najveća fabriku u sistemu Svislajon, koja se gradi na oko 16.000 metara kvadratnih, pored postojeće u Trebinju.

Tu će na sedam proizvodnih linija biti zaposleno oko 350 radnika.

Drašković je poručio Hercegovcima, koji su se raselili i postali uspješni poslovni ljudi, da se vrate na svoja ognjišta i pomognu svom narodu i kraju da zaživi.


Dvorac koji je osveštan u ponoć na praznik Velike Gospojine, obišao je veći broj zainteresovanih građana Trebinja.

 

Vatromet

Izvor: Srna