Umirovljeni vladika zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije rekao je da Jevanđelje znači dobra i radosna vijest i da je upućena mladosti, vječnom životu i budućnosti čovjeka.

 

 
Na predavanju „Jevanđelje mladosti“ u Trebinju vladika Atanasije je pojasnio da je čovjek biće potencijalno stvoreno da raste u beskraj i da je on biće budućnosti „više ono što će biti nego ono što jeste“.

„Zato je rečeno da je Bog stvorio čovjeka da raste po liku Božijem, da bude drug i partner Božiji“, rekao je vladika Atanasije.

Govoreći o čovjeku kao biću stvorenom za vječnost, vladika Atansije je podsjetio na riječi oca Justina da u svakom čovjeku treba gledati svog vječnog brata, jer će s njim živjeti.

Kao jednu od bitnih čovjekovih osobina vladika Atanasije je istakao vjerovanje.

„Mi smo narod koji vjeruje da ništa nije završeno i kada je završeno. Oni koji vjeruju u svršetak svega ne vjeruju u čovjeka“, poručio je vladika Atanasije.

Predavanje „Jevanđelje mladosti“ vladika Atansije održao je sinoć  u prepunom amfiteatru Fakulteta za proizvodnju i menadžment, a među prisutnima je bio i veliki broj djece.

Izvor: Srna