Nemojte zaboraviti da je upravo poštovanje jedna od najvažnijih stvari u vezi…

1. Svakodnevno razgovarajte!

Zvuči kao nešto što se podrazumijeva, zar ne? Ali ne brinite, upravo ova zapovijest spomenuta kao prva nije se ovdje pronašla slučajno. Nedostatak komunikacije jedan je od najčešćih uzroka međusobnog udaljavanja partnera, a nažalost, uglavnom ga nismo ni svjesni. Obaveze koje nas svakodnevno zatrpavaju i užurbani tempo života svakako doprinose prorjeđivanju komunikacije pa biste svjesno trebali nastojati poraditi na tome da komunicirate što više. Neka to bude za vrijeme zajedničkog pripremanja i jedenja večere, neposredno prije spavanja uz maženje ili dok bezbrižno ispijate kavu. Najvažnije je samo da toga obavezno bude!

2. Vjerujte svome partneru!

Postoje mnoge situacije zbog kojih osjećamo nelagodu i sramotu pa ne bismo li izbjegli susret s tim neugodnim osjećajima, radije biramo govoriti sitne laži i zaobilazimo istinu. No ako bismo u ikoga trebali imati povjerenja, onda je to naš partner, kojem bismo trebali moći i željeti reći apsolutno sve što nas tišti. Upravo je povjerenje i međusobno povjeravanje temelj zdravog odnosa i stabilne veze. Osim što ćete se vi i partner nakon međusobnih priznanja osjećati bliskiji, podsjetite se samo kako je lijepo znati da vas neko voli baš takvu kakva jeste, sa svim vašim manama i vrlinama i da vas neko kao osobu apsolutno prihvaća.

3. Borite se pošteno!

Zapamtite jednom zauvijek da ne postoje veze u kojima se partneri baš nikada ne svađaju. Svakome se ponekad dogodi ozbiljnija ili manje ozbiljna svađa, a ono na šta biste se trebali fokusirati u tim trenucima je činjenica da vam je oboje u interesu da sa svađom završite čim prije. U žaru ljutnje i afektu jako je lako izreći ‘snažne’ argumente, krenuti s prebacivanjima i zadati brojne niske udarce, no upravo zbog svega navedenog poželjno je svađu ignorisati kada ste najljući i stvari raspraviti ohlađenih glava, kada će i vaše perspektive biti drugačije. U protivnom ćete se, umjesto rješavanju jednog ključnog problema, posvetiti sve snažnijim napadima i sve nižim udarcima, čak i oko stvari koje s prvom svađom nemaju baš nikakve veze.

4. Smijte se svakodnevno!

Smijeh je doista najbolji lijek! Zahvaljujući smijehu osjećate se dobro, gledate na stvari iz pozitivnije perspektive, rješavate se stresa, spavate bolje. A sve ove blagodeti smijeha na kraju pozitivno utiču na vašu vezu. Budete li u mogućnosti svakodnevno se smijati i zabavljati sa svojim partnerom, osjećati će te se povezanije i postajaćete sve svjesniji koliko je divno to što postoji između vas dvoje.

5. Uvijek poštujte svog partnera!

Nemojte zaboraviti da je upravo poštivonje jedna od najvažnijih stvari u vezi. Bez obzira na trzavice, nesuglasice i probleme u vezi, uvijek biste svojim ponašanje partneru trebali davati do znanja da ga prvenstveno poštujete. Nemojte se postavljati iznad njega i patronizirati ga, baš kao što ni on to ne bi trebao činiti vama. Odnosite se jedno prema drugome sa sviješću da ste oboje posebne jedinke, prekrasne u svojim različitostima, no uprkos njima, jednako vrijedne pažnje, uvažavanja, ljubavi i poštovanja.