Na Međunarodnom festivalu vina i hrana, održanom u Njujorku, Podrumi manastira Tvrdoš osvojilu su dvije medalje, čime su još jednom dobili potvrdu vrhunskog kvaliteta za svoja vina.

 

Vino „Žilavka“ osvojilo je zlatnu medalju u kategoriji bijelih vina proizvedenih od autohtonih sorti, a vino manastira Tvrdoš – „Vranac“ srebrnu medalju u kategoriji crvenih vina proizvedenih od autohtonih sorti.

Na ovogodišnjem festivalu učestvovalo je više od 40 renomiranih proizvođača vina iz različitih dijelova Evrope i Sjeverne Amerike.

S obzirom na visoke kriterijume žirija i jaku konkurenciju, osvajanje zlatne i srebrne medalje je od velikog značaja, što je istovremeno i potvrda da vinarija Tvrdoš i dalje nastavlja da proizvodi vrhunski kvalitet i jača svoje ime u društvu najboljih u proizvodnji vina.

Na ovom prestižnom festivalu, vladao je veliki interes za vinariju i vina manastira Tvrdoš – kako zbog vrhunskog kvaliteta proizvoda, tako i zbog činjenice da je ova vinarija jedan od rijetkih predstavnika sa ovih prostora.

Tokom festivalskih dana predstavnici vinarije manastira Tvrdoš uspostavili su značajnu saradnju s ciljem nastavka plasiranja proizvoda na tržište u Sjevernoj Americi koje je poznato kao najveće na svijetu po konzumiranju vina.

Predstavnici vinarije započeli su i pregovore sa Miriam Morgenstern potpredsjednikom „Wine Spectatora“,  jednog od najpoznatijih vinskih časopisa na svijetu, o mogućnostima promovisanja hercegovačkih vina i hecegovačkog vinogorja u ovom prestižnom časopisu što bi bio ogroman uspjeh i korak ka prepoznavanju ne samo vina manastira Tvrdoš, već i hercegovačkih vina u svjetskim okvirima.

Međunarodni festival vina i hrane održan je u hotelu Mohonk Mountain House, u regionu poznat po vodećoj ulozi u promovisanju dobrog i zdravog života.

Izvor: RTRS