Trebinje, turistički biser Srpske, novu sezonu dočekao je bogatijom ponudom.

Gosti sa svih strana svijeta mogu birati vožnju čamcima po Trebišnjici ili turističkim vozićem krenuti u razgledanje grada. Za one željne adrenalina tu su planinarski usponi, dok je za poklonike vjerskog turizma osmišljena tura „Stazama Sv. Vasilija“.

Turistička sezona na krajnjem jugu Srpske se zahuktava, a sa njom i prvi turistički vozić na ulicama Trebinja. Od prve vožnje veliko je interesovanje za novu turističku atrakciju. Za sve koji dođu u grad na Trebišnjici vozić je prilika da Trebinje sagledaju iz druge vizure.

Novitet u turističkoj ponudi su i lađe na Trebišnjici, koje su svojevremeno bile glavna atrakcija grada. Nakon više decenija ponovo plove rijekom, baš po uzoru na one stare. I tu spisku noviteta nije kraj.

– Saradnja Turističke organizacije Danilovgrad i Trebinje mapirali četiri najznačajnije lokacije vezane za Sv. Vasilija da bi turistima i velikom broju vjernika dali informacije i o drugim značajnim lokacijama vezanim za ovog svetitelja. Tu su „hajking“ ture i planiranje, kao nova ponuda za adrenalinski turizam. To rade sertifikovani vodiči iz planinarskih društava – rekao je Marko Radić direkotor Turističke organizacije Trebinje.

Sa novitetima, ali i drugim sadržajima koje Trebinje nudi oduševljeni su turisti sa svih kontinenata. Turistički radnici nadaju se da će novi sadržaji doprinijeti povećanju broja posjeta i noćenja. Prvi podaci i brojke ohrabrujući.

Očekivanja su da se broj od 100.000 registrovanih noćenja ove godine premaši, dok je broj stvarnih posjeta gradu na Trebišnjici, tvrde upućeni, trostruko veći.

Izvor: RTRS