U Trebinju je počela ugradnja nove rasvjete.

Projektom je predviđeno da u narednih pet godina, nova led rasvjeta bude postavljena na sva četiri prilaza Trebinju. Vrijednost projekta je oko 300.000 maraka.

Planom kapitalnih investicija Grada Trebinja predviđena je zamjena svih rasvjetnih tijela u narednih pet godina.

Trenutno se radi izgradnja trase javne rasvjete na dionici magistralnog puta Trebinje – Ljubinje.

– Ovim ugovorom u iznostu od oko 270.000 KM bez PDV-a koji su nakon javne nabavke potpisali Grad Trebinje i konzorcijum trebinjskih firmi Segment i Porobić, obuhvaćena je izgradnja od 127 rasvjetnih tijela, odnosno stubova jane rasvjete na ulazu u grad od pravca Mostara i iz pravca Bileće. Iz pravca Mostara 96 rasvjetnih tijela i 33 iz pravca Bileće. To je onaj dio koji fali jer je 2017. godine jedan dio već urađen – istakao je Marko Rikalo, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje.

U toku je prva faza izgradnje trase od 96 stubova koja ide prema Ljubinju, a poslije toga će se pristupiti izgradnji javne rasvjete na dionici puta prema Bileći.

Na dionici magistralnog puta Trebinje – Ljubinje u narednih deset dana, zbog radova biće promijenjen režim saobraćaja.

– Stubovi su podcinčani sa cijevnim lirama na kojima će biti postavljene led svjetiljke. U toku su zemljani radovi, iskop rova, polaganje kabla, podcinčane trake i montaža stubova – pojasnio je Milan Ponjević iz tehničke podrške.

Vrijednost projekta je oko 300 .00 maraka. Za sljedeću godinu planirano je da se ulična rasvjeta postavi na ulazima u Trebinje iz pravca Dubrovnika i Nikšića.

Izvor: RTRS