Iako su dugo godina bili odsutni sa tržišta BiH na odgovarajući način, kompanija PepsiCo se početkom ove godine vratila na ovo tržište u velikom stilu i vratila u trgovine i supermarkete dobro poznate brendove Pepsi, Mirinda i SevenUp.

Kompanija Marbo d.o.o. koja posluje u okviru multinacionalne kompanije PepsiCo, svom portfoliju pridružila je i distribuciju najvećih globalnih brendova u segmentu bezalkoholnih pića – Pepsi, Mirinda, Pepsi Max, 7Up i Lipton. Na taj način, dio Marbo porodice, pored već poznatih brendova grickalica – Chipsy, Clipsy, Pardon i Gud, postali su i najpoznatiji svjetski brendovi bezalkoholnih napitaka, a vidljiv je kvalitetan pristup distribuciji ovih proizvoda jer su bh. supermarketi preplavljeni zanimljivim i atraktivnim kombinovanim načinom izlaganja Marbo proizvoda.

Distribucija brendova koji se konzumiraju u više od 200 zemalja i regiona svijeta, otpočela je u januaru 2019. godine, a na taj način kompanija Marbo na tržištu BiH značajno je proširila poslovne aktivnosti.

Početkom godine Pepsi je lansirao i veoma zanimljivu globalnu video reklamu sa Cardi B u glavnoj ulozi, a ova reklama je prezentovana i na ovogodišnjem Super Bowl-u.

Pepsi je napitak koji milioni u svijetu poistovjećuju sa likom najboljeg fudbalera svijeta Lea Mesija, koji je jedan od njihovim zaštitnih likova, a kompanija PepsiCo je i višegodišnji sponzor UEFA Lige šampiona.

HP, april 2019.