“Ovo nije fotošop, ovo je priroda, plavo nebo, čist vazduh… Čuvajte Tjentište”, rekao je prije dvije godine frontmen grupe Van Gogh, Zvonimir Đukić – Đule opisujući ambijent Nacionalnog parka Sutjeska.

Da najstariji i najveći nacionalni park u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini stvarno jeste poseban i da je “romantična oaza divljine”, potvrđuje i najnoviji kadrovi sa Sutjeske.

U kratkom video možete vidjeti ljepote koje se teško opisuju riječima, a ljubiteljima prirode i avanture, koji još nisu bili na Sutjesci, svakako savjetujemo da posjete ovaj prirodni dragulj Republike Srpske.

Nacionalni park Sutjeska obuhvata široko planinsko područje na tromeđi Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Oivičen je rijekama Pivom, Drinom, izvorišnim tokom Neretve, a nadvijaju ga planinski masivi Bioča, Vučeva, Maglića, Volujaka, Lebršnika i Zelengore.

Malo je mjesta na planeti koja imaju ovoliko ljepota na jednom mjestu, kao što je to slučaj sa Sutjeskom. Ljubitelji prirode mogu vidjeti sve što požele – od pitomih dolina, gustih šumskih kompleksa, planinskih pašnjaka do visokih planinskig masiva.

 

 

 

Izvor: SeeSrpska