U galeriji Muzeja Hercegovine održan je koncert Trebinjaca Nenada Višnjića i Dragana Јelačića, studenata Odsjeka za harmoniku u Istočnom Sarajevu i Kragujevcu. Imali su i posebnog gosta na koncertu – Srđana Čučkovića, člana Udruženja roditelja djece i omladine s posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“.

Dvojica mladih harmonikaša, koji su završili Muzičku školu u Trebinju i potom upisali Akademiju, željeli su svom gradu, a posebno roditeljima i svima koji su ih podržavali i podržavaju tokom školovanja da se, kako kažu, oduže na ovaj način.

Višnjić kaže da je cilj ovakvih koncerata promocija klasične muzike.

Јelačić dodaje da je najljepše svirati u svom gradu i da je ovaj koncert generalna proba pred odlazak na veliko takmičenje u Kinu.

Specijalni gost koncerta bio je Srđan Čučković, član Udruženja roditelja djece i omladine sa posebnim potrebama „Sunce nam je zajedničko“, koji je zaljubljenik u harmoniku.

Nenad Višnjić studira na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu u klasi profesorke Danijele Gazdić, a Dragan Јelačić je student prve godine na Filološko-umjetničkom fakultetu u Kragujevcu na Odsjeku za muziku, smjer harmonika u klasi profesora Vojina Vasovića.

Obojica su dobitnici brojnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Izvor: RTRS