Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vjekoslav Petričević otvorio je manifestaciju „Dani bilećkih proizvoda i stvaralaštva“, koja je okupila 80 izlagača iz zemlje i regiona.

Petričević je istakao da Hercegovina ima veliki privredni potencijal, jer se nalazi u blizini veoma atraktivnih turističkih destinacija, ali da nije dovoljno iskorišten.

– Ovakve manifestacije su od izuzetnog značaja ne samo za Bileću i Hercegovinu nego i za cijelu Republiku Srpsku, jer promovišu naše stvaralaštvo i daju priliku preduzetnicima da svoje proizvode predstave tržištu i široj javnosti – rekao je Petričević.

Prema njegovim riječima, Ministarstvo podržava ovakve manifestacije, jer se na taj način omogućava da se domaći proizvodi stvaraju i ostaju u Republici Srpskoj, što ova manifestacija i dokazuje.

Načelnik opštine Bileća Miljan Aleksić istakao je da je ovaj kra, osim zdrave hrane, ima sposobne ljude da naprave značajne stvari koje malo ko ima.

U okviru otvaranja ove manifestacije, Milorad Bato Samardžić, Bilećanin koji živi u Herceg Novom, nagradio je laptopom učenicu generacije Srednjoškolskog centra „Golub Kureš“ Dušanku Bjeletić.

Tri najbolja učenika bilećkog Srednjoškolskog centra dobila su po laptop od Zavičajnog kluba Bilećana u Srbiji.

Otvaranju sajma prethodio je defile i postrojavanje pitomaca nekadašnjeg Škole rezervnih oficira pješadije /ŠROP/ ispred platoa Univerzalne sportske dvorane „Tijana Bošković“ u Bileći.

Izvor: RTRS, atvbl.com