Kik bokser „Veleža“ Dejan Dragović osvojio je zlatnu, a njegov klupski kolega Novica Terzić srebrnu  medalju na Evropskom prvenstvu za kadete i juniore koje je održano u San Sebastijanu.

 

 

dejan3

Nevesinje može biti ponosno na svoje mlade sugrađane koji su osvajanjem šampionske i vicešampionske titule Evrope  postali pravi sportski divovi i junaci hercegovačke varošice.

 

Dejan Dragović je do juniorske titule prvaka Evrope stigao trijumfom nad češkim reprezentativcem Martinom Viktorinom u disciplini  kik lajt ( kategorija do 84 kg). To je njegova druga medalja na prvenstvu Starog kontinenta pošto je prije dvije godine u Poljskoj osvojio srebrno odličje.

Novica Terzić je prvi put učesnik jednog velikog takmičenja, ali mu to nije bilo smetnja da pokaže borilačko umijeće. U  kadetskom finalu  ( kik lajt – kategorija do 69 kg) je poražen od Čeha Adama Paleka, ali i srebrna medalja za Novicu ima zlatni sjaj.

Mladi nevesinjski kik bokseri u Španiji su imali podršku trenera Momira Brenja, međunarodnog sudije Neđa Bratića i kolega iz reprezentacije BiH.

Izvor: Radio Nevesinje