Iz Automoto saveza Srbije javljaju da velike količine snežnih statusa otežavaju saobraćaj na Fejsbuku, tako da od jutros većina profila saobraća sa zastojem. Sneg koji pada 100 statusa u minutu preti da potpuno blokira Fejsbuk.

– Na deonicama oko pojedinih grupa ili fan stranica prisutna je veća prohodnost, dok mnogim zidovima preti potpuni kolaps. Mogući su i odroni slika snega na pojedinim profilima. Korisnicima se savetuje oprezno korišćenje ove društvene mreže i surfovanje prilagođeno snežnim uslovima – izjavili su za Njuz iz Automoto saveza Srbije.

Iz Hidrometeorološkog zavoda Srbije javljaju da debljina snežnog pokrivača na pojedinim profilima iznosi i do 10 statusa. Narednih dana, kada se očekuje da će doći do novih padavina statusa, taj broj bi mogao da se popne i na 15 statusa po profilu.

Zbog velike količine snega na Fejbuku, korisnicima se savetuje da ne kreću na internet bez preke potrebe. I Automoto saveza Srbije takođe savetuju i korišćenje alternativnih mreža, poput Tvitera i Majspejsa, na kojima saobraćaj nije toliko otežan.

 

Jasmina Gavrilov
Bojan Savić

 

Tekst preuzet sa satiričnog portala: Njuz.net, Foto: google.com