Културно-умјетничким програмом у присуству спортиста и гостију вечерас ће свечано бити отворена 141. Невесињска олимпијада.

Како је најављено, овогодишњу манифестацију традиције и витештва отвориће министар спољне трговине и економских односа БиХ Мирко Шаровић.

Иако су прва такмичења већ одавно почела свечано отварање се по традицији приређује вече уочи коњских трка које су више од једног вијека препознатљиво обиљежје августовске светковине у Невесињу.

 

Организатор манифестастације је Општина Невесиње, а покровитељи су  Министарство трговине и туризма РС и министарство спољне трговине и економских односа БиХ.

Културно –умјетнички програм  на централном градском тргу у Невесињу почињу у 21 час. Очекује се присуство неколико хиљада посјетилаца, спортиста и гостију из Републике Српске и региона.

Организатори су најавили  разноврсане музичке садржаје са наступима културно-умјетничких друштава, пјевачких, плесних и етно група.Гост вечери биће Драган Мирочевић који ће општини Невесиње донирати више дјечијих игралишта.

 

Извор: Радио Невесиње