Обезбјеђење градског саобраћајног предузећа Варшаве набасало је у једном од депоа на двојицу младих цртача, како жврљају по трамвају.

Кад су комуналци покушали да их ухвате и предају полицији, један је успио да им побјегне, док су другом, да и он не би умакао, везали ланцем ногу за трамвај и наредили да почне да чисти жворљотине.

Када је полиција стигла, видјела је везаног младића, али је отишла јер је патроли речено да су се са њим договорили да надокнади штету, а тај изгред с краја прошле седмице би прошао без одјека да фотографија младића како окован у ланце као средњовјековни робови пере трамвај није објављена ове седмице на интернету.

„Почели смо дисциплински поступак против радника у том депоу. Не одобравамо такав начин привођења. Осуђујемо и понашање вандала који уништавају јавни иметак, у овом случају трамвај вриједан 1,6 милиона евра. То су паре свих Варшављана. У присуству полиције вандал је добровољно пристао да очисти трамвај, што је и учинио, и тај трамвај је поново на улицама Варшаве“, рекао је пољској телевизији ТВН Варшава портпарол комуналног предузећа Михал Повалка.

 

Извор: РТС