Italijanka Klaudija Varezi koja je prije nešto više od godinu dana kupila Fabriku tekstila „Javor“ u Nevesinju izjavila je da i dalje planira da proširi proizvodne  kapacitete i zaposli nove radnike. Naglašava da je politika ne interesuje i da su politički motivisani komentari vezani za ovo preduzeće nepotrebni.

−  Kupila sam fabriku tekstila u stečaju  da organizujem proizvodnju košulja i zaposlim  80 radnika s namjerom da u perspektivi proširim kapacitete i u dogovoru sa nadležnim ministarstvom i lokalnom zajednicom otvorim radna mjesta za novih pedesetak radnika −  istakla je Varezi.. prenosi portal Radio Nevesinja. Ona je dodala da je  prvi dio projekta realizovala i  da je sada zainteresovana da proširi posao.

Varezi naglašava da kao vlasnik preduzeća i odgovoran biznismen kontinuirano izvršava sve obaveze prema zaposlenim radnicima i državi bez obzira na poteškoće na tržištu. Smatra da planirane aktivnosti idu u dobrom smjeru i da će vremenom doći i rezultat.

Italijanska investitorka već 25 godina isporučuje  košulje za evropsko tržište. Preduzeće „Claudia“ d.o.o. trenutno zapošljava 82 radnika.

 

Izvor: Radio Nevesinje