Vaga i Vodolija mogu ostvariti snažniju povezanost na ljubavnom polju ali nerijetko im je za to potrebno više vremena kako bi bolje upoznali svoje međusobne razlike i karakteristike koje nisu odmah tako jasno vidljive.

Vaga i Vodolija

Kod Vage i Vodolije ljubavne strasti se mogu razvijati sporije tako da u ljubavnoj vezi (naročito u početku ljubavne veze) može nedostajati snažnija ljubavna strastvenost koja bi dodatno učvrstila bliskost među njima.

Vaga pod uticajem Venere, svog vladara, u ljubavnoj vezi sa Vodolijom teži ka ostvarenju snažnije emotivne bliskosti očekujući od voljene osobe da dovoljno jasno ispoljava svoja iskrena ljubavna osećanja dok Vodolija pod uticajem Urana, svog vladara, često može želeti da u ovakvoj ljubavnoj vezi na neke neobičnije načine pokuša da iskaže svoja osećanja i svoju naklonost pa takve razlike u očekivanjima u ispoljavanju osećanja, u mnogim situacijama mogu doprineti ostavljanju pogrešnog utiska i mogu podsticati javljanje brojnih nesporazuma.

Vodolija pod uticajem Urana češće ume prijatno da iznenađuje Vagu kako nekim zanimljivim i originalnim poklonima tako i nekim drugim vidovima svoje pažnje što Vagi obično veoma imponuje i to može u nekim situacijama da nadoknadi Vodolijino oskudnije ispoljavanje nežnosti, u smislu da u takvim situacijama Vodolija Vagi može popraviti raspoloženje. Međutim, za ostvarenje potpunije i trajnije sreće, Vagi ipak može biti potrebna veća količina nežnosti tako da bi Vodolija trebalo više da se potrudi kako bi njihova ljubav cvetala i kako bi postala plodna i neraskidiva.

Vodolija i Vaga se međutim, u većini slučajeva mogu dobro uklapati na intelektualnom nivou jer oba zodijačka znaka po elementu pripadaju vazdušnim znacima. Iz navedenog razloga ostvarenje dobre komunikacije ne bi trebalo da bude problem u ovoj ljubavnoj priči. Ovaj ljubavni par može imati puno sličnih interesovanja i zajedničkih tema za razgovor. Čak mogu biti privučeni istim ili sličnim hobijem kojem će biti zajedno privučeni u slobodno vreme.

Vaga kao kardinalni znak preuzima ulogu glavnog pokretača stvari u ljubavnoj vezi. Vodolija kao fiksni znak pokazuje dovoljno spremnosti i dovoljno razumevanja za realizaciju planova koji se odnose na njihovu zajedničku budućnost.

Vaga i Vodolija su po polaritetu pozitivni ili Jang znaci što ukazuje na njihov otvoren, slobodan i nesputan um a to u mnogim životnim situacijama doprinosi ostvarenju boljeg razumevanja njihovih međusobnih želja i potreba.

Ova bića dakle, mogu skladno da koegzistiraju u ljubavnoj zajednici ukoliko se prvenstveno potrude da u dovoljnoj meri usklade razlike u očekivanjima koje se odnose na ispoljavanje nežnih i suptilnih ljubavnih emocija i ljubavne strasti.

Ljubavna kombinacija Vodolija i Vaga, dakle, ima šanse za uspeh ali je neophodna međusobna saradnja tj. veća obostrana spremnost na kompromise u ljubavi kako bi se dostiglo harmonično stanje i na emotivnom nivou.

 

Autor: Olivera Petković
Izvor: www.astrum.co.rs