Prije četiri godine i ako ste htjeli, niste mogli da pobjegnete od pjesme “Gangam Style“.

Video izvođača Psaja postao je najgledaniji video u istoriji Jutjuba i prvi je došao do neverovatne cifre – milijardu pregleda.

Zvezda iz Južne Koreje 2013. godine postala je ambasador turizma. Psaj je dobio brojna priznanja. Njegov spot danas ima 2,6 milijardi pregleda i uspeo je da uđe u Ginisovu knjigu rekorda. Ubrzo je objavio i pesmu “Gentlemen“. I ovaj spot ušao u Ginisa zbog rekordnih 38 miliona pregleda za 24 sata. Psaj je na ovaj način postao istorijski deo pop kulture i s razlogom nosi prefiks “Jutjub senzacija“.

Ubzo posle uspeha pesme “Gangam Style“ pojavio se snimak iz 2004. godine na kojem izvođač poziva na smrt američkih vojnika. On se izvinio javno zbog svog emocionalnog govora koji je bio upućen na rat u Iraku i smrt dve devojke iz njegove zemlje koje su ubijene od strane američke vojske.

“Sandej Tajms“ je preneo 2013. godine, nakon velikog Psajovog uspeha, da je pevač postao alkoholičar.

Ako sam srećan pijem, ako sam tužan pijem, ako pada kiša pijem, ako sija Sunce pijem“, kazao je Psaj.

Foto: Getty

Tada je kazao da jedino nije osećao potrebu za alkoholom kad je bio previše mamuran.

Zabavljač i pevač je rekao prošle godine da oseća pritisak i da je pao u depresiju.

Nisam Adel. Posle ‘Gangama’ bio sam veoma srećan jer je ta pesma moja najveći životni uspeh, ali sada se pitam kako mogu da se vratim i kako da se sruši rekord. Želim da ja budem ja, a ne ‘Gangam’ čovek. Fokusirao sam se na pronalaženje sebe i svog smisla“, objasnio je Psaj za “Entertejment Vikli“.