ЉУБИЊЕ, 19. ФЕБРУАРА /СРНА/ - Одборници Скупштине општине Љубиње усвојили су данас буџет за ову годину у износу од 2.308.000 КМ, али и одлуку о кредитном задужењу општине у износу од 600.000 КМ.

Одборници Скупштине општине Љубиње усвојили су јуче буџет за ову годину у износу од 2.308.000 КМ, али и одлуку о кредитном задужењу општине у износу од 600.000 КМ.

У образложењу одлуке наведено је да би средства од кредита требало да буду утрошена за реализацију пројекта битних за ову херцеговачку општину, међу којима су изградња тротоара и оборинске канализације у насељу Виногради, изградња система за наводњавање, куповина земљишта за акумулацију.

Највише средства 350.000 КМ биће извојено за уређење насеља Виногради.

Одборници ДНС-а оцијенили су буџет потрошачким, да њиме није предвиђен развој општине, те да је више пажње требало посветити повратку на село и његовом оживљавању.

Предсједник Клуба одборника СДС-а Стево Драпић каже да су, упркос примједбама, гласали за буџет како ова општина не би стагнирала и да би почела реализација пројеката који су раније планирани.

Одборници Скупштине општине Љубиње усвојили су и одлуку према којој сваки одборник локалног парламента има право на мјесечну накнаду у износу
od 200 KM.

Извор: Срна