Spasoje Kukurić, učenik Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Trebinja, osvojio je prvo mjesto u konkurenciji osmih razreda na republičkom takmičenju iz fizike, koje organizuje Republički pedagoški zavod.

Kuriozitet je da je Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Trebinja imala čak tri učesnika na ovom takmičenju, a pored Spasoja, koji je prvo mjesto podjelio sa Nevesinjkom Elenom Golijanin, na takmičenju su nastupili Isidora Gambelić (deveti razred) koja je bila deveta, i Milica Makitan (osmi razred) koja je bila trinaesta. Njihov predmetni nastavnik je Dobroslav Slijepčević.

Ono što je bitno naglasiti je da ova takmičenja predstavljaju smotru 18 najboljih učenika u Republici Srpskoj kada su u pitanju osmi razredi, i 16 najboljih među učenicima devetih razreda. Republičkom takmičenju prethode kvalifikacije kroz školska, opštinska/gradska i regionalna takmičenja.

Takođe, proteklog vikenda u Laktašima je održano i republičko takmičenje iz hemije, gdje su učenice škole „Vuk Karadžić“ Nika Kulušić i Maja Janković iz Vuk Karadzić osvojile treće i šesto mjesto. Njihova predmetna nastavnica je Zorica Vulić.

 

HP, maj 2019.