Desetomjesečna Trebinjka Sofija Radovanović iz Trebinja, operisana je danas uspješno u švajcarskoj Lozani gdje su joj ljekari uklonili jedan tumor sa jedinog preostalog oka.

Na žalost, djevojčici je dijagnistifikovan i treći tumor na oku i za uklanjanje preostala dva će biti potrebna nova operacija za petnaestak dana.

Kako saznaje naš portal iz krugova bliskih porodici Radovanović, ljekari su zadovoljni današnjom operacijom i kompletnim operativnim zahvatom, a uklanjanje preostala dva tumora su odložili da nebi preopteretili organizam male Sofije. Djevojčica se poslije opšte anestezije probudila i do novog zahvata će se oporavljati van bolnice.

Proteklih dana je u Trebinju upriličen veliki broj humanitarnih akcija čiji su organizatori bili lokalni preduzetnici, ugostitelji, frizeri i brojni građani, a same troškove liječenja male Sofije je na sebe preuzeo Fond zdravstvenog osiguranja RS i novoosnovani Fond solidarnosti RS za liječenje djece u inostranstvu, na čemu je porodica Radovanović izuzetno zahvalna.

Nadamo se da će se mala Sofija uspješno izboriti sa opakom bolešću i da će brojni gestovi solidarnosti, koji su nam svima zajedno itekako potrebni i u budućnosti, dati svoj rezultat i porodici Radovanović olakšati na putu Sofijinog ozdravljenja.

 

HP, februar 2018.