U subotu je u banjalučkoj u dvorani “Obilićevo“, u organizaciji PK Gemma iz Banja Luke, odrzan plesni turnir pod nazivom Novogodišnji festival plesa, na kome je učestvovao u Plesni klub „Maris“ iz Trebinja.

“Marisovci“ su se, po starom dobrom običaju, iz Banjaluke vratili sa pregršt medalja.

„Za mene kao trenera je bilo veliko zadovoljstvo da gledam svoje plesače kako daju zadnji atom snage na plesnom podijumu i u svemu uživaju. Imam samo riječi hvale za svu svoju djecu, koji iz dana u dan pokazuju kako postaju vrhunski plesaci i veliki ljudi“, izjavio je ovom prilikom Slaviša Sredanović, prvi čovjek PK „Maris“.

Prvim mjestom na Novogoišnjem festivalu u Banjaluci okitili su se: Break dance team djeca, Luka Šakota solo break dance djeca i Hiphop mala grupa odrasli.

Članovi „Marisa“ koji su osvojili drugo mjesto su:Goran Glavan solo break dance djeca, Hiphop formacija djeca, Hip hop formacija juniora i Aleksandra Vreća hiphop solo odrasli. Četvrtim mjestom može da se pohvali nastup Hip hop male grupe juniora „Marisa“.

Hiphop solo djeca, u ¼ finale takmičenja plasirali su se: Katja Zubac, Nina Vukoje, Sofija Poverata, Mara Nožica, Irina Milošević, Ivona Crnogorac i Marija Čolić, dok su ½ finale zaslužile: Mia Spajić, Viktorija Vujičić i Saška Gudelj. Hiphop solo juniori, 1/8 finala: Jana Pešut, Klara Petrović, Nikolina Savanović, Anđela Joksimović i Matea Savanović, ¼ finale, Jovana Đerković, Jelena Delić i Jovana Pejanović; ½ finale: Marija Petijević i Irina Kraljević.

PK „Maris“ pored ovog turnira planira da nastupi na još dva turnira do aprila mjeseca, što će predstavljati dobre pripreme za najvažnije turnire kao i drzavno prvenstvo koje je ujedno i kvalifijaciono za Evropsko prvenstvo koje će se održati u njemačkom gradu Bremerhaven u junu mjesecu i Svjetsko prvenstvo koje će se održati u poljskom gradu Kielce u oktobru mjesecu sledeće godine.

„Ovom prilikom želimo da istaknemo još jednu vrlo bitnu stvar za nas. Želimo da se zahvalimo našem gradonacelniku gospodinu Luki Petroviću, koji nam je obezbjedio novac za prevoz na takmičenje i sindikatu HET-a koji obezbjedio novac za startnine, tako da je ovo prvo takmičenje od našeg postojanja da djeca putuju a da ništa roditelji nisu platili. Nadamo se da će se ova praksa nastaviti i ubuduce jer nam ovaj vid podrške mnogo znači i naša djeca to zasluzuju“, istakao je Slaviša Sredanović.

HP, decembar 2017.