Uvijek aktivni kantautor i pisac Ranko Slijepčević u narednom periodu završava rad na novom instrumentalnom albumu koji će poslije više od dvije godine rada biti objavljen u chillout formatu. Ovim albumom Ranko će zaokružiti ovaj opus i sigurni smo kvalitetnim izdanjem obradovati sve svoje poštovaoce i obožavatelje.

Uz pomenute završne radove na chillout albumu, sa Dudom Bezuhom završavam jedan swing-jazz album gdje će se naći neke moje stare kao i neke nove pjesme, uobličene u potpuno novu formu„, rekao je popularni autor za naš portal i dodao:

“ Prije par dana imao sam razgovore i sa jednom Hrvatskom diskografskom kućom i na dobrom smo putu da se i na tom tržištu objavi kompilacija mojih pjesama.“

Uz pomenute aktivnosti, gust kalendar obaveza Ranko će popuniti promocijama zbirke poezije „Dojava znanca“ koje će se održati u Novom Sadu i Beogradu tokom januara mjeseca naredne godine, kao i koncertima u Sloveniji i Srbiji.

U narednom periodu će se pojaviti i singl za pjesmu Bezimena koja je urađena u šansonjerskom raspoloženju, jer je to moja vokacija, a već spomenuti stilovi muzike su preispitivanje koje mi omogućavaju nove tehnologije„, zaključio je popularni Trebinjac izjavu za Hercegovina Promo.

Uz najavljene aktivnosti koje vam prenosimo, donosimo i link za pjesmu Hercegovina koja je svijetlo dana ugledala u maju mjesecu ove godine i za koju autor kaže da je „ zavjetna“ i da je zapravo kao i naslovna Dojava znanca “ dala odobrenje za štampu zbirke poezije“.

B.S. Hercegovina Promo, decembar 2014.