Naravno da svakoj ženi govori to isto. Šta mislite? Vi imate posebne nove reči, fraze, komplimente i tepanja za svakog novog muškarca? Imate? Da, razumem, trudite se. Ali, o dušo kako je lep i veliki ne može se izgovoriti baš na mnogo načina. Jedino je važno da taj kompliment upućujete samo zaista fascinantnim komadima. U suprotnom, kurva ste. Mislim, govorite ono što znate da mu diže, khm, ego, a to ume svaka kurva.

I onda šta vam smeta što od njega čujete komplimente i primedbe koje je verovatno upućivao i svim drugim ženama pre vas? To što zvuči kao profesionalna švalerčina, ili što niste sigurne da je iskren?

U potrebi da budemo jedinstvene za muškarca koji nam se sviđa, želimo da zaboravimo da postoje druge žene. Ne samo zato što smo ljubomorne i nesigurne, nego i zato što ne želimo da nam išta kvari idilu. A ako nešto ume da pokvari romantiku, to su reči.

I onda, kad vam kaže nešto kao kako si vatrena, prava tigrica, strašno me pališ, a vi mu polušaljivo, poluprebacujuće odgovorite sa ah, koliko li si puta to izgovorio, očekujete da se nekako iskupi. Tojest, tražite potvrdu da stvarno to misli i oseća. Muškarac koji ima makar malo osećaja za filing, shvatiće vašu poruku i reći vam najozbiljnije nešto kao pa, nisam imao prilike da tako često kažem nešto slično, ti si stvarno izuzetna i time će nadoknaditi sve poene koje je ikada izgubio kod neke žene, a dobiće i bonus.

Nema veze ako je i ovo izgovarao ranije, a verovatno jeste. Važno je da zvuči ubedljivo. A ne može da zvuči dovoljno ubedljivo ako nije istina. I ta istina nije manje istinita i važna u tom trenutku, samo zato što je nekad pre, u nekom drugom trenutku, isto bila istinita.

 >> Jedino što pomisao da nismo baš jedine bile jedinstvene i posebne u nečijem životu, malo žulja. <<

Ženski ego nije ništa manje monolitan nego muški i takođe zahteva divljenje i pokloništvo, vence, cveće i vatromete. A taj ego je u stanju da pokvari sve što valja. Romantičan trenutak, strastven trenutak, momenat iskrenosti.

Fraze kao što su izbrisala si svaki utisak koji je bilo koja žena ikada ostavila na mene umiruju zver ega. A ego je uvek gladan i željan umirivanja.

Potpuno isto kao kad oni nas pitaju koliko smo muškaraca imale pre njih, a nama ne pada na pamet da im stvarno odgovorimo, nego kažemo nešto kao, to uopšte nije važno, jer nije bilo ništa u poređenju sa ovim što doživljavam s tobom, zapravo, tek sad sam počela da brojim i prvi si na spisku, a i jedini, bez konkurencije.

Svesno izgovaranje laskavih reči, ne umanjuje njihovu istinitost. Ako nismo suviše razmaženi i ubeđeni u svoju ultimativnu jedinstvenost.

 

Izvor: Wannabe magazin