Lijepo vrijeme i više nego ugodna temperatura kao da su razbudili Trebinjce nakon zimske uspavanosti i letargije, a to je u gradu podno Leotara odmah vidljivo na poznatim adresama, Trgu Slobode, Starom Gradu, trebinjskoj pijaci i pod popularnim trebinjskim platanima.

Sve ove lokacije vrvile su danas prije podne od prolaznika i velikog broja namjernika koji su poželjeli prvu proljetnu kaficu popiti u srcu grada. U većini lokala teško je bilo pronaći slobodan sto, a nije mali broj onih koji su danas izabrali odjevne kombinacije kratkih rukava s obzirom na temperaturu vazduha od preko 20 stepeni Celzijusa.


Ljudi svih dobi ispunili su centar grada, a posebno je vrvilo na pijaci koja odavno nije bila tako dobro posjećena kao što je to slučaj ovoga jutra.

Na pijaci se prodaje suvo meso baš kao i poznati hercegovački sirevi, med se može kupiti po cijeni od 15 KM, dok za bocu maslinovog ulja kupac treba izdojiti 14 KM.

Na tezgama se mogu vidjeti i čajevi koji se mogu kupiti vrlo povoljno po cijeni od tri kovertibilne marke. Za kilogram zelene salate kupac mora da izdvoji 3 KM dok je cijena mladog luka 1 KM. Aktualni su i cvijetni rasadi koji se prodaju po cijeni od 1 do 2 KM, kilogram limuna možete kupiti za 2,50 KM dok je kilogram naranadža 2 KM.

Srećko Š.

HP, mart 2017.

Facebook komentari

komentar