Direktor Narodne biblioteke u Trebinju Milosava Supić Vuković rekla je Srni da je 2019. bila najuspješnija godina za ovu ustanovu kulture, budući da su u njoj ostvarili duplo veće prihode nego ikada, potpuno je promijenjen enterijer, a povećan je i broj članova i naslova.

Vukovićeva je podsjetila da je trebinjska Biblioteka u prošloj godini uvela brojne aktivnosti poput kurseva engleskog jezika i informatike, te edukativne školice za najmlađe.


„Željeli smo da Biblioteka izađe iz stereotipa i ne bude ustanova u koju će korisnici dolaziti samo da pozajmljuju i vraćaju knjige, nego da se u njoj živi jedan život. U tome smo uspjeli“, naglasila je Vukovićeva.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su prošle godine organizovali desetine promocija i književnih večeri, od kojih su neke bile najposjećenije manifestacije u Trebinju.

Vukovićeva je naglasila da Narodna biblioteka sarađuje sa mnogim ustanovama u Trebinju, odnedavno i sa trebinjskim Domom penzionera, čiji korisnici nisu u prilici da ih posjete, nego im bibliotekari dva puta mjesečno nose knjige.

Ona je istakla da u Narodnoj biblioteci od ove godine očekuju da bude uspješna kao i prethodna, a s tim u vezi postavljeni su veliki planovi.

„Trebinje je grad kulture i mi to dokazujemo svakodnevno. Mnogo nam znači što trebinjska Gradska uprava ima sluha za nas, a pomogla nam je i Vlada Republike Srpske“, rekla je Vukovićeva.

 

Izvor: Srna