Nakon što su prošle sedmice formirali udruženje i održali Osnivačku skupštinu Ratni veterani Nevesinja večeras su održali redovnu sjednicu na kojoj su dogovorili naredne korake u svom djelovanju. Gost Skupštine bio je predsjednik Udruženja veterana Republike Srpske Duško Vukotić.
Na sjednici kojoj je prisustvovalo 125 članova istaknuti su egzistencijalni problemi demobilisanih boraca uz konstataciju da je dovedeno u pitanje njihovo dostojanstvo i obesmišljena uloga u društvu. Ratni veterani su više puta naglasili da će biti jedinstveni u traženju većih prava za istinske učesnike otadžbinskog rata. Istakli su da ih politika i stranke ne interesuju i da će sami odlučivati o svim bitnim pitanjima od interesa za njihovu populaciju.
Ličnim donacijama prikupili su sredstva za sudsku registraciju Udruženja, a jedan od ratnih saboraca bez naknade je ustupio poslovni prostor u centru grada gdje bi uskoro trebalo da bude otvorena kancelarija Ratnih veterana Nevesinja. Udruženje planira da održi i svečanu sjednicu na kojoj će se javnosti obratiti sa jasno definisanim ciljevima i zahtjevima.

Izvor: Radio Nevesinje