Udruženje Dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“ i Udruženje lovaca i ribolovaca „Vranjača“ uz pomoć Šumskog gazdinstva i J.P. Komus obezbijedili su ogrev za stara i socijalno ugrožena domaćinstva sa teritorije Opštine Gacko.

Članovi ovog Udruženja vrijedno rade ispred samačkog hotela, a prema riječima predsjednika Udruženja DDK „Gacko“, Miroslava Vukovića, Centar za Socijalni rad Gacko dostavio je spisak oko 18 porodica iz socijalno ugroženih kategorija i porodica poginulih, a nabavljeno je oko 50 metara drva. „Sva drva ćemo išegati, a nekim porodicama ćemo i iscijepati i odvesti do mjesta stanovanja, bez obzira da li žive u Fojnici, Lipniku ili u gradu“, kaže Vuković.

Udruženje Dobrovoljnih davalaca krvi i Udruženje lovaca i ribolovaca će za Badnji dan organizovati odlazak i paljenje badnjaka u Pridvorici. To će biti prvo paljenje badnjaka u Pridvorici posle 75 godina i ovom prilikom pozivaju sve zainteresovane da se pridruže i napominju da će prevoz do Pridvorice biti organizovan.

Takođe, članovi DDK danas putuju u Novi Sad na poziv Udruženja Hercegovaca koji žive u Novom Sadu na još jednu u nizu akcija prikupljanja dragocjene tečnosti.

Izvor: Opština Gacko