Predstavnici Klinike za vantjelesnu oplodnju „Bahčeči BiH IVF centar“ poklonili su Udruženju porodica sa problemom steriliteta „Bebe“ iz Trebinja donaciju u vrijednosti deset besplatnih pregleda za članove ovog udruženja.
„Klinika za vantjelesnu oplodnju `Bahčeči BiH IVF centar“ prepoznala je rad i značajnu ulogu koje Udruženje `Bebe` ima na području istočne Hercegovine, kao prvo udruženje ove vrste osnovano u BiH“, rekla je Srni predsjednik Udruženja Snežana Misita.

Ona je istakla da je donacija od izuzetnog značaja za članove Udruženja, s obzirom da je sve veći broj parova sa problemima steriliteta sa područja na kojem Udruženje djeluje.

„Kada smo osnovali Udruženje prije četiri godine imali smo četiri bračna para, odnosno osam članova. Danas Udruženje broji 150 parova i porodica sa 46 beba sa područja istočne Hercegovine“, kaže Mista.

Iz „Bahčeči centra“ poručuju da je rad Udruženja „Bebe“ pozitivan primjer angažovanja lokalne zajednice u dobrovoljnoj pomoći parovima koji se suočavaju sa problemom steriliteta.

„`Bahčeči BiH IVF centar` jedinstven je po svom kadru i primjeni najnovijih tehnika i tehnologije u pružanju usluga brige o ženskom i muškom reproduktivnom zdravlju, te smo članovima Udruženja `Bebe` na ovaj način željeli da pružimo mogućnost pregleda u našoj klinici da bi dobili stručno mišljenje naših doktora“, rekla je Indiana Husić-Šabanović, koordinator za odnose sa pacijentima „Bahčeči BiH IVF centra“.

Predstavništvo turske Klinike za vantjelesnu oplodnju „Bahčeči BiH IVF centar“ otvoren je u Sarajevu prije dvije godine, a stručni tim Centra do danas je pomogao 150 parova da ostvare svoj san i postanu roditelji 200 beba.

Izvor: Srna, Foto: google.com