У нашу редакцију пристигло је данас саопштење Удружења дјеце погинулих бораца „Насљеђе“ које преносимо у цјелости:

„Удружење дјеце погинулих бораца Насљеђе овим путем се обраћа свим политичким странкама и партијама као и кандидатима на бирачким листама истих.

Позивамо вас да у својим предизборним кампањама, обраћањима и наступима не спомињете породице и дјецу погинулих бораца све док право на то у потпуности не заслужите. Једино га можете заслужити видним рјешењем проблема ове категорије, првенствено запошљавања, али и осталих многобројних проблема ове категорије. У свим досадашњим изборима и кампањама је ова категорија искориштавана максимално, а након тога урађено је мало или ни толико.

Зато вам се овим путем обраћамо и упозоравамо да ћемо жестоко реаговати на сваку злоупотребу наше категорије.

Апелујемо и позивамо вас све да у својим кампањама будете људи, часни и поштени. Да се „борите“ својим програмима и рјешењима, а не прљавим кампањама и вријеђањима.

Позивамо вас да НЕ ДИЈЕЛИТЕ НАРОД, јер за ову државу је просуто много крви и дато много живота да би је имали. Зато вас упозоравамо да не дирате у ту СВЕТИЊУ и не дијелите народ који се, колико је јуче, као један борио за слободу и ову нашу отаџбину, једину коју имамо. Ми морамо бити сложни без обзира на политичка опредељења јер Република Српска и јединство њеног народа је важније од било које политичке идеологије, а на крају, дугујете то онима који су дали животе за њу.

Обраћамо се свој браћи и сестрама, народу Српске, да се не окреће сам против себе, против оних са којима су дијелили највеће патње и зло, а данас су љути непријатељи због политичког опредељења. Будите као што сте били кад је требало бранити слободу, будите јединствени, будите сложни, будите браћа и сестре, јер то и јесте.

Чувајте саборност, чувајте једни друге, чувајте Републику Српску.“

 

У потпису Извршни одбор УДПБ Насљеђе

 

ХП, септембар 2016.