U našu redakciju pristiglo je danas saopštenje Udruženja djece poginulih boraca „Nasljeđe“ koje prenosimo u cjelosti:

„Udruženje djece poginulih boraca Nasljeđe ovim putem se obraća svim političkim strankama i partijama kao i kandidatima na biračkim listama istih.

Pozivamo vas da u svojim predizbornim kampanjama, obraćanjima i nastupima ne spominjete porodice i djecu poginulih boraca sve dok pravo na to u potpunosti ne zaslužite. Jedino ga možete zaslužiti vidnim rješenjem problema ove kategorije, prvenstveno zapošljavanja, ali i ostalih mnogobrojnih problema ove kategorije. U svim dosadašnjim izborima i kampanjama je ova kategorija iskorištavana maksimalno, a nakon toga urađeno je malo ili ni toliko.

Zato vam se ovim putem obraćamo i upozoravamo da ćemo žestoko reagovati na svaku zloupotrebu naše kategorije.

Apelujemo i pozivamo vas sve da u svojim kampanjama budete ljudi, časni i pošteni. Da se „borite“ svojim programima i rješenjima, a ne prljavim kampanjama i vrijeđanjima.

Pozivamo vas da NE DIJELITE NAROD, jer za ovu državu je prosuto mnogo krvi i dato mnogo života da bi je imali. Zato vas upozoravamo da ne dirate u tu SVETINjU i ne dijelite narod koji se, koliko je juče, kao jedan borio za slobodu i ovu našu otadžbinu, jedinu koju imamo. Mi moramo biti složni bez obzira na politička opredeljenja jer Republika Srpska i jedinstvo njenog naroda je važnije od bilo koje političke ideologije, a na kraju, dugujete to onima koji su dali živote za nju.

Obraćamo se svoj braći i sestrama, narodu Srpske, da se ne okreće sam protiv sebe, protiv onih sa kojima su dijelili najveće patnje i zlo, a danas su ljuti neprijatelji zbog političkog opredeljenja. Budite kao što ste bili kad je trebalo braniti slobodu, budite jedinstveni, budite složni, budite braća i sestre, jer to i jeste.

Čuvajte sabornost, čuvajte jedni druge, čuvajte Republiku Srpsku.“

 

U potpisu Izvršni odbor UDPB Nasljeđe

 

HP, septembar 2016.