Браћо и сестре. Желимо да вас обавијестимо, да су сви наши напори око израде Социјалне карте и Листе приоритета запошљавања, као и све активности које смо урадили у вези тога, а било их је много, ипак донијели велики напредак у односу на све претходне године и разне малверзације и лажна обећања којима смо били изложени све претходне изборе и кампање.

 

„Све што имамо, то ћемо рећи нашим радом.“

 

Оснивање удружења Насљеђе, његов рад и активности током 2016. године на изради Листе приотита за запошљавање су имали за резултат да помогнемо у запошљавању преко 20 дјеце погинулих бораца од 49 колико их је било на нашој Листи, (тачан број ћемо објавити након преговора које водимо за неколико наших чланова којима истичу уговори). Ови резултати нам само даје снагу да наставимо са овим активностима и нећемо одустати све док свако дијете погинулог борца, како у Требињу, тако и у цијелој Републици Српској, не буде запослено, док ћемо дати пун допринос и у свим нашим активностима се залагати за рјешавање проблема незапослености свих борачких категорија и њихових породица, што већ и радимо.

 

Са овим активностима је завршен први циклус активности усмјерених на запошљавању наших чланова, а са новом 2017. годином почиње и други циклус активности. То подразумијева прављење нове Листе приоритета запошљавања и све активности везане за то.

 

Позивамо све чланове удружења из Требиња који то нису урадили до сада, као и сву дјецу погинулих бораца из требиња, да доставе документацију потребну за израду социјалне карте чланова и листе приоритета за запошљавање.

 

Документацију можете доставити у просторијама удружења, Преображенска ББ (Мариндвор), почевши од Уторка, 03.01.2017. сваким радним даном од  17-19х.

канцеларија неће радити 6 и 9. јануара због празника.

 

ОД ДОКУМЕНАТА ПОТРЕБНО ЈЕ ДОСТАВИТИ:

 

  • Родни лист
  • Увјерење о статусу члана породице погинулог борца
  • Увјерење да сте на евиденцији Завода за запошљавање
  • Кућна листа
  • Увјерење о пребивалишту, које је потребно извадити за све чланове кућне листе
  • Увјерење о примањима
  • Вјенчани лист
  • Сва наведена увјерења треба извадити и за супружника

 

Молимо вас да документацију предате најкасније до 20.01.2017 године, како би се листа могла предати градоначелнику, директорима јавних предузећа, установа, институција, приватним предузетницима.

 

Листа ће бити потпуно транспарентна и доступна свим члановима на увид у просторијама удружења.

Напомињемо, сву документацију предајете на добровољној основи.

 

Позив за израду Листе приоритета ће бити објављен и за остале градове и општине у којима Удружење има одборе након празника.

 

За све додатне информације можете се обратити у канцеларији удружења у горе наведеним терминима, путем телефона: 065/867-515 или путем мејла: nasljedje@gmail.com

 УДПБ Насљеђе