Udruženje Dobrovoljni davaoci krvi Gacko, u saradnji sa transfuziološkom službom iz Foče i Nevesinja, juče je u gatačkom Domu zdravlja organizovalo prvu veliku akciju darivanja krvi u ovoj godini, u kojoj je prikupljeno 109 doza dragocjene tečnosti.

Kao što smo i navikli kada je upitanju ovo udruženje, odziv članova i onih koji su to jučerašnjim učešćem postali, bio je očekivan.
Nije rijedak slučaj da sticanjem punoljetstva kapi života daruju i mladi ljudi, kojih je bilo u velikom broju.

„Juče je pregledano 157 davaoca, a prikupljeno je 109 krvi. U toku godine naše udruženje odaziva se na više od 17 akcija širom Republike Srpske, Crne Gore i Srbije. Sve akcije i druženja imaju svoju poentu. Upravo zbog te dobre saradnje sa drugim udruženjima, u svakom trenutku u mogućnosti smo da pomognemo svima kojima je to potrebno“, kaže predsjednik udruženja Miroslav Vuković – Hrgo, zahvaljujući se svima koji su učestvovali u jučerašnjoj akciji.

U udružnju je veliki broj studenata koji samostalno organizuju akcije, dodaje Vuković, a jedna takva je zakazana danas u Novom Sadu.

Prošle godine udruženje je dalo rekordnih 519 doza krvi, a sve to daje na ozbiljnosti, i kako kaže Vuković, sjajnu priliku da ove godine izaberu i datum kada će ubuduće proslavljati slavu ovog udruženja.

Druga veća akcija biće organizovana u avgustu.

Izvor: Opština Gacko