На регионалном путу Невесиње – Берковићи у току је изградња новог моста преко ријеке Зовидолке. Грађевинско здање дужине 33 метра на модеран начин ће ријешити  вишедеценијски безбједносни проблем у саобраћају. Инвеститор пројекта  вриједног 450.000 КМ је ЈП „Путеви РС“, а радове изводи Конзорцијум ХП Инвестинг – Невесињепутеви.

 

Изградњом енергетског пута Зови До – Бежђеђе – Дивин значајно је порастао интензитет саобраћаја на овом путном правцу. Недавном реконструкцијом и модернизацијом  пута Р-435 и изградњом моста на Зовидолци пречица према Билећи, Требињу и Црногорском  приморју биће много лагоднија возачима.

Most z3

Стари дрвени мост који је више од једног вијека служио мјештанима и путницима намјерницима одлази у историју као симбол  ишчезлог времена када се другачије живјело и градило. Највеће поплаве  које су задесиле Невесиње у 20. вијеку новембра 1934. оштетиле су и порушиле  мостове на  ријекама и рјечицама, па није издржао ни дрвени мост за Зоводолци. Прије седам година мост је поново био на искушењу, али је сачуван сналажљивошћу мјештана који су завезали дрвену конструкцију и тако спријечили да је однесе водена бујица.

Most Zovodolka 2

Most z4

Most z5

Извор: Радио Невесиње