/sponzorisana objava/

Kroz gastronomsku čaroliju inspirisanu ukusima Žilavke na „Prvom salonu Žilavke“ koji se održava 16.08.2017. godine u Vinskoj Galeriji Vukoje u periodu od 19-23h uživat ćete u kuharskim delicijama koje priprema jedan od najboljih BiH kuhara i Predsjednik Udruženja kuhara BiH  – Chef Nihad Mameledžija.

Chef sa stilom koji je na mnogim mjestima pokazao svoj talenat, a onima koji su probali njegove delicije nedostajale su riječi kojima bi prenijeli osjećaje koje je izazvao ovaj vrsni chef.  Dugogodišnji Chef kuhinje Ambasade Italije, Chef kuhinje Milanskog restorana “Wanna-s”  i Restorana Marriott,  te mnogi drugi poznati restorani širom svijeta, samo su neke od refernci ovog velikog majstora u čijoj kuhinji preovladavaju mirisi Španije, Turske, Francuske, Japana i Italije, a nezaobilazna je tradicionalna kuhinja BiH.

Da je Nihad Mameledžija Chef sa stilom govori i činjenica o njegovim osvojenim nagradama u Evropi i Svijetu. Od osvojenih nagrada, kojom je proslavio kuhinju Bosne i Hercegovine te je stavio na svjetsku listu, je medalja sa Kuharske olimpijade u Erfurtu u Njemačkoj.

Nihad Mameledžija je kuhar koji je poznat po svojoj ljubavi prema pripremanju hrane jer kako kaže  “Govorim o vrlo osjetljivom detalju, jer malo treba da se ukus pokvari….”

 

Dobrodošli na “Prvi Salon Žilavke” mjesto na kome će se proslaviti postojanje Žilavke naše autohtone carice.

HP, avgust 2017.